Tervehdys kaikille Pohjois-Savosta. Olen Prinkkilän Juha, Leppävirralta, ja tulen toimimaan 2017 Suomenpystykorvienlinnunhaukun SM-kisojen ottelutoimikunnan puheenjohtajana.

Vuoden 2017 Haukku-ottelu järjestetään nyt 68. kerran ja järjestämisvuorossa on Pohjois-Savon kennelpiiri ry.

Haukku-ottelu oli viimeksi Pohjois-Savossa 16 vuotta sitten, ja moni asia on muuttunutvuosien aikana. Metsätalous on muokannut metsiä, millä on ollut vaikutuksia kanalintujenpesimäalueiden pienentymiseen. Myös muutama huono kevät on tuhonnut poikueita,mutta hieman on valoa tunnelin päässä, kun viime vuonna paikka paikoin poikueet onnistuivat. Nyt tuleva kevät ja kesä antavat hieman suuntaa mihin olemme kanalintukantojen kanssa menossa. Toivotaankin että kanalintujen pesinnät onnistuisivat, jotta meillä olisi syksyllä ottelussapaljon haukuttavaa.

Voi myös sanoa, että uusi sukupolvi on saanut vetovastuun tämän SM-ottelun järjestämisessä.

Maaliskuussa 2016 aloitimme kartoittamaan mahdollisia kerhoja, jotka olisivat innokkaitaottamaan järjestämisvastuun ottelusta. Alun perin kerhoja oli 4 kpl, mutta matkan varrellayksi jäi pois, joten Haukku-ottelun 2017 käytännön järjestelyistä vastaavat näillä sivuillamainitut koirakerhot.

Näiden kyseisten kerhojen aktiivitoimijoista olemme kasanneet iskuryhmän tulevan ottelunläpiviemisiksi. On todella hienoa olla mukana tällaisissa ryhmässä. Toimiminen on helppoa,kun jokaiseen henkilöön voi luottaa, että hommat hoituvat ajallansa.

Kilpailukeskuksena tulee toimimaan Lohimaa Fish & Travel, Tervossa. Se sijaitsee n. 60kilometriä Kuopiosta länteen. Tämä Äyskosken rannalla sijaitseva Pohjolan hienoinkoskikalastuspaikka tarjoaa upeat ja luonnonkauniit puitteet Haukku-Ottelun järjestämiseen.

Haukku-ottelun nettisivut avattiin tammikuun lopulla. Niitä tullaan päivittelemään aina kunsinne on aineistoa laitettavana.